София. Посолството на Китайската народна република в България посрещна делегация с членове на Европейската СПА асоциация и на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.
Представителите на посолството на азиатската държава са очаровани от даденостите на България като дестинация за здравен туризъм и ще се търсят нови възможности за позиционирането на продукта на най-големия туристически пазар. Целта е повече китайски туристи да посетят страната ни и да се запознаят с балнео и СПА дестинациите ни.
Служителите в китайското посолство споделиха, че само преди броени дни са били в Сандански, а в предстоящия си уикенд имаха резервации за Хисаря, където да се запознаят с историята на града и да се отдадат на балнео и СПА процедури в местните хотели.
„Китайските туристи може да комбинират своите маршрути в Югоизточната част на Европа като включат не само посещение на културно-исторически забележителности, но и да надградят престоя си с Медикъл, балнео и СПА процедури, които ще се отразят здравословно на гостите. Курортите с лечебна минерална вода на морето, в планината и в населените места във вътрешността на страната, целогодишно предлагат висококачествен продукт“, заяви Сийка Кацарова – вицепрезидент на Европейската СПА Асоциация и председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Сред добрите примери, които бяха посочени за посещение на китайски туристи за СПА туризъм у нас са хотелите в Албена, Св. Св. Константин и Елена, Поморие, Сандански, Сапарева баня, Велинград, Хисаря и мн. други. Кацарова представи всички членове на организацията и гарантира, че те предлагат не само комфортен престой с лечебни процедури, но и в тях работят качествени специалисти, които имат образование и опит.
Чила Мезоси – генерален секретар на ЕСПА, акцентира на лечебните свойства на водата от минералните извори в България и потвърди, че страната ни е водеща на континента в СПА туризма.
Чила Мезоси
На срещата присъства и Виктор Вереб – ръководител на международния отдел на най-големия китайски туроператор HiSeas – Виктор Вереб, който пристигна у нас по покана на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.
Перфектният китайски език на Виктор Вереб бързо спечели вниманието на домакините от посолството
Експертът отговаря за Европа в китайския туроператор. Той се включи и в срещите, които бяха част от 68-та сесия на Регионална комисия „Европа“ на Световната организация по туризъм.
Вереб остана още два дни в България, в които бе запознат от екипа на BUBSPA с висококачествения ни здравен продукт.
„По негово желание показахме най-доброто от българския Медикъл/СПА и СПА продукт в Розовата долина. Визитата ни стартира от Сапарева баня – СПА хотел Петте елемента и продължи през к.к. Белчински бани – СПА хотел Белчин Гардън и СПА комплекс Белчински извор, King’s Valley Medical&SPA hotel до Казанлък, Севтополис Медикъл и СПА хотел в Павел Баня, където открехнахме завесата и пред очаквания да отвори врати скоро Гранд Ризорт Павел Баня и завърши в Хисаря. Там показахме СПА хотел Хисар, СПА хотел Аугуста и Сана СПА хотел“, съобщиха от СПА организацията.
„Заведохме г-н Вереб на розобер и срещнахме китайски туристи в един от обектите, което е ясно доказателство, че има интерес към дестинация България.
Благодарим на колегите – членове на BUBSPA за гостоприемството и вярваме, че това е първата ни стъпка по пътя да позиционираме България като дестинация за здравен туризъм на един от най-големите туристически пазари. Коментарът му в края на наситената програма беше просто: Absolutely brilliant experience!
Вярваме, че посрещнахме един професионалист в бранша, който не беше идвал в страната ни, а изпратихме истински приятел!“, допълниха от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.
Сподели публикацията