Велинград. „Разширяването на програмата за реклама на Черноморските общини към вътрешността на страната е на своя финал, остават ни 20% да я довършим и затова разчитам изключително много на местните власти и бизнеса“, заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на разширеното заседание на Български съюз по балнеология и СПА туризъм.

„В момента планираме акцентът на предстоящата програма да бъде върху СПА туризма, зимните спортове и ски туризма в районите на Рила, Родопи, Пирин и Кюстендил. Планът ни е да обединим фокуса към районите „Тракия“ и „Долината на розите“. Предстои ни да работим и за Северозападна България с фокус към техните специфични нужди“, каза министър Динкова пред местните власти на Сандански, Велинград, Хисаря, Кюстендил, Чепеларе, Якоруда и Национално сдружение на общините в Република България.

 

Министър Динкова подчерта, че програмата за реклама на Черноморските общини ясно показва, че „парите, които до момента са изтичали някъде и никой не е виждал ефекта от тях, вече излизат на светло. Работим в сътрудничество с общините и те съвместно с бизнеса, сами могат да изработят своята реклама, която да покаже важните за тях забележителности. Бизнесът пък помага със своите контакти и таргетиране на потенциалните туристи“.

Министър Зарица Динкова изтъкна, че благодарение на реформата, туроператорите отбелязват 70% ръст на ранните записвания на туристи от Великобритания за предстоящия летен сезон. 20% пък е увеличението и при немските туристи за лято 2024 г. „Целта е да подобрим и разширим програмата, така че да се свърже Черноморието с вътрешността на страната. Очаквам отличните резултати, които програмата реализира до този момент да се пренесат и в СПА и зимните ни курорти“, каза още министър Динкова.

Сподели публикацията