Варна. „Диадженти“, търговско дружество занимаващо се с внос, продажба, монтаж и сервизиране на апаратура и аксесоари за балнео, Медикал СПА, СПА и уелнес центрове, центрове за красота и фитнес зали, представя едно от новите си предложения – хидромасажни медицински вани.

Целта на компанията е да помага на своите клиенти и на представителите на туристическата индустрия да направят най-добрият и правилен избор за себе си и за своят бизнес.

Хидромасажни медицински вани

Ваните се прилагат с лечебна и профилактична цел. Посредством водна помпа се изтласква вода през отвори във ваната (дюзи), като по този начин водата под налягане създава водни потоци– струи, извършващи масажиране на тялото. Тази процедура води до богато кръвоснабдяване на кожата (най-големият човешки орган).

Топлите Хидромасажни вани подобряват дейността на сърдечно-съдовата, нервната система, опорно-двигателния апарат, както и функцията на мастните и потните жлези. Допринасят за борба със съвременните неразположения като – стрес, нервност, безсъние и т.н. Действат успокояващо, подобряват съня и обмяната на веществата, намаляват напрежението в мускулите. В допълнение с водорасли, кал или аромати това се превръща в отпускащо преживяване което няма да забравите.

Венцислав Пешев, собственик на „Диадженти“: В бизнеса слушам сърцето, душата и семейството си

Хидротерапията е външно приложение на обикновената вода с лечебна цел. Използването на водата за профилактика и лечение е известно от дълбока древност. Водата има голяма топлоемкост с малка топлопроводимост и е добър разтворител на различни вещества. Тя въздейства върху организма с три фактора: термичен, механичeн и химичен.

Водните процедури се прилагат чрез влажни увивания, потапяне във вода, процедури с пара или лед.

В съвременната хидротерапия водата се обогатява с лекарствени вещества, билки, минерални вещества и газове. Водните процедури оказват благоприятно въздействие върху множество органи и системи, като кожа, сърдечно-съдова, нервна, дихателна и отделителна система. Хидротерапията влияе и върху възбудимостта и тонуса на мускулите, обмяната на веществата и регенерацията на тъканите.

Дозирането на лечебната процедура се определя от силата на дразнителя, големината на областта, върху която се въздейства , продължителността и вида на процедурата.

Характерно за водните процедури е натрупващият ефект от повтарянето им, поради това често се наблюдават късни резултати от лечението

Предлагат се различни форми и размери Хидромасажни вани, както и Перлени и Тангенторни вани (подводноструен масаж).  Повече информация може да откриете в сайта на Диадженти ТУК.

Сподели публикацията