София. Една от водещите здравноосигурителни каси в Германия сключи директни договори с четири български Медикъл/СПА центрове по Черноморието ни, съобщи пред Bgtourism.bg  зам.-главният управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) г-жа Кармен Щрук.

Тя посочи, че касата ще постави устройства и директно ще работи с „Албена“ АД, „Св. св. Константин и Елена“ АД, „Слънчев ден“ АД и „Грифид хотели“ в Златни пясъци. Договорите ще позволят на здравноосигурителната каса директно да заплати на българските обекти възстановяването и рехабилитацията на германски туристи у нас.

До първите директни договори с членовете на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA) се стигна, след като те са преминали през задълбочен одит, в рамките на който са доказали, че могат да предложат услуга, покриваща най-високите германски стандарти за качество.

Припомняме ви, че туристи от Германия могат да ползват рекреативни услуги в България благодарение на включването на страната ни в официалния списък на държави, с които Асоциацията на германските здравни каси признава разходите рехабилитация и възстановяване и у нас.

Сподели публикацията