Брюксел. Литва ще е домакин на годишния конгрес на Европейската СПА асоциация през 2024 г. Европейските лидери в СПА индустрията ще се съберат в Друскининкай от24 до 27 септември 2024 г., съобщи Европейската СПА асоциация (ESPA). Част от програмата са и най-значимите награди за иновации в балнео и СПА туризма, които се връчват на бляскава гала вечер. Партньори на събитието са Министерството на икономиката и иновациите на Литва, Travel Lithuania, Асоциацията на литовските курорти, Националната асоциация на медицинските спа и рехабилитационни центрове и Toleranca Marketing.

Конгресът ще се фокусира върху ключови теми, свързани с изменението на климата и устойчивото развитие на курортите с акцент върху концепцията за лечебен климат. На него ще бъдат обсъдени теми за по-широкото използване на балнеолечението и спа услугите за детското здраве и поставянето на по-голям акцент върху климатичните лечения.

BGTOURISM.BG във Viber

„Това събитие е доказателство за нашата отдаденост към насърчаване на благосъстоянието, опазване на природата, инвестиране в инфраструктури на спа градове и насърчаване на сътрудничеството, като същевременно демонстрира уникалните предложения на европейските спа дестинации“, заяви на г-н Шарунас Вайткус, президент на Lithuanian Resorts Association.

Тиери Дюбоа, президент на Европейската СПА асоциация, заяви, че на фона на глобалните промени е важно да се вземе предвид устойчивостта не само в потреблението, но и в развитието на курортите.

На конгреса ще бъдат разгледани и настоящите предизвикателства в курортите и лечебните спа центрове, като недостиг на работна ръка и образование, превенция, балнеологични изследвания и развитие на спа хотели в спа градовете.

„Друскининкай е екологичен курорт, който се застъпва за опазване и грижа за околната среда, предлагащ разнообразие от атракции, за да впечатли дори най-претенциозните туристи: водният увеселителен парк и зимният развлекателен комплекс „Снежна арена“ позволяват на посетителите да изживеят зимата в курорта през лятото и обратно през зимата. През цялата година в зеления курортен град можете да се насладите на природни дадености, изключително чист въздух, висококачествени процедури, развлечения и културни събития. Със стотици години опит в развитието на курортите, ние сме готови да го споделим с представители на европейската курортна общност и да чуем тяхното ноу-хау.Друскининкай има опит в организирането на международни събития, а инфраструктурата на курортния град е напълно пригодена за конференции на високо ниво. Доволен съм от решението на ESPA да организира това събитие в Друскининкай – ще се стремим да отговорим максимално на очакванията, демонстрирайки уникалността и гостоприемството на Друскининкай“ – каза Ричардас Малинаускас, кмет на община Друскининкай.

В града има десетки СПА хотели и центрове, над 100 хотела и места за настаняване, а през последните години Друскининкай се утвърди чудесна дестинация за климатолечение

Друскининкай е СПА град на река Нямунас в южна Литва, близо до границите на Беларус и Полша. Град Друскининкай има население от 12 055 души и датира от 19 век като спа курорт, намира се на 129 км от Вилнюс и на 128 км от Каунас.

Сподели публикацията