Кюстендил. Кюстендил привлича все повече туристи. Това каза в интервю за „Фокус“ Светослав Василев, временно изпълняващ кмет на Община Кюстендил. По думите му през последните години потокът от туристи се увеличава. „Освен красивата ни природа, минералните води и плодородната ни земя Кюстендил предлага изключително богат културен календар. Смея да твърдя, че през последните години се превърнахме и във фестивален град, което е предпоставка за разнообразяване на видовете туризъм – отдих, лечение и спорт“, каза Светослав Василев.

По думите му в продължение на години се работи по създаването на благоприятна среда за разширяване на предлаганите в туризма услуги. „Всяко културно събитие винаги е предхождано от ранни резервации на цялата леглова база в региона. Ресторантите и заведенията също са доволни относно посещаемостта. Имаме непрекъснати запитвания от туроператорите относно празниците. Нашата идея е всеки един празник да привлича и генерира различни туристи, заинтересовани от съответното събитие“, каза Светослав Василев.

Той посочи, че градът продължава да развива вековната история на лечението с горещата минерална вода, която привлича гости от цялата страна. Възражда се и потенциалът на водата, който е в помощ на хората с репродуктивни проблеми. Вече има шест хотели и санаториуми в които има възможност да се ползва минералната вода и като лечение. Василев подчерта, че Община Кюстендил присъства в каталога на Германо-Българска индустриално-търговска камара като безопасна дестинация за здравен туризъм.

Сподели публикацията