Карлови Вари. Европейските лидери в СПА индустрията се събраха в чешкия град Карлови Вари, където днес официално беше открит XXVII конгрес на ESPA (Европейска СПА асоциация).

Мотото на континенталния форум е „Европейските спа центрове – пътят към здравословния живот“.

Делегацията от България

Събитието се провежда в хотел „Термал“.

Хотел „Термал“

Представителите на националните СПА организации на 25 държави, представители на бизнеса и медиите бяха приветствани от Иван Бартош – министър на регионалното развитие, Петр Кулханек – областен управител на Карлови Вари, Андреа Ферклова – кмет на Карлови Вари, Тиери Дюбоа – президент на ЕСПА, Едуард Блаха – президент на чешката Medical Spas асоциация, Йозеф Павлович – зам.-министър на здравеопазването и Вероника Янечкова от Czech Tourism.

Основната тема на конгреса, а именно въздействието на пандемията от COVID-19 върху туризма и спа индустрията в частност, ще бъде представена от местни и чуждестранни професионалисти с богат опит в областта.

Освен това ще бъде представена информация, свързана с актуални теми и тенденции като устойчивост, дигитализация и образование. Чешкият инфлуенсър Карел Коварж ще говори за влиянието на онлайн медиите върху медицинския туризъм.

Възможностите за лечение на постковид синдрома ще представят Михаела Куку от Ana Health Spa в Румъния и Карл-Лудвиг Реш от Балнеологичния институт Бад Елстер. Сред гост-лекторите е проф. Тодорка Костадинова, а на форума се очаква и сериозно българско участие, което ще затвърди водещата позиция на България в индустрията. Сред модераторите на конгреса е д-р Сийка Кацарова – председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Сподели публикацията