Сапарева баня. “Обожавам да приготвям дивеч и меса, които изискват зреене в марината. Генетичната ми заложба са българските традиции, дух и култура. Именно за това много обичам да приготвям забравени български рецепти!”, споделя шеф Илиян Симеонов – новият главен готвач в емблематичния за Сапарева баня Медикъл СПА хотел Петте елемента.

Кулинарният талант бързо се превърна в любимец на гостите на хотела, които избират курортното градче за по-здравословна и релаксираща СПА почивка. Той е известен със своята страст към гастрономията и усет към иновациите. Неговият опит и творчество в кухнята вече са важна част от качествения престой на гостите и организирите на събития в хотела.


Шеф Илиян Симеонов е усъвършенствал уменията си в някои от най-добрите кухни в България, като е овладял изкуството да съчетава вкусове, текстури и техники, за да създава кулинарни шедьоври, които вълнуват вкусовите рецептори. Кулинарното им пътешествие е белязано от отдаденост на качествените съставки, ангажимент за устойчивост и непоколебим стремеж към съвършенство.

Това, което отличава шеф Симеонов, е не само техническото им майсторство, но и способността им да придават на всяко ястие уникален и запомнящ се характер. Независимо дали става въпрос за преосмислено класическо ястие или за изцяло ново творение, умее да превръща обикновените съставки в необикновени кулинарни преживявания.


Но не става въпрос само за храната – шеф Симеонов е дълбоко ангажиран и с насърчаването на съвместна и позитивна култура в кухнята. Неговият стил на ръководство насърчава творчеството, работата в екип и споделената страст към предоставянето на изключителни кулинарни преживявания. Посоката е и за създаване на страхотни ястия, както и за незабравимо пътуване за всички участници – от кухнята до масата.

“Убедени сме, че той ще издигне нашето изживяване в ресторанта до нови висоти, и нямаме търпение да опитате вкусните творения, които вече  се появиха от нашата кухня под негово ръководство”, сподели пред Bgtourism.bg главният мениджър на хотела Весела Богданова.

Ето какво сподели шеф Симеонов, запитан какви са предизвикателствата да работи в Медикъл СПА хотел, насочен към здравето и здравословния начин на живот.

Аз съм пристрастен към кулинарията!Когато вляза сутрин в кухнята и усетя мириса на изпаренията от тенджерата с врящо шкембе или аромата на сотирана мерпоа се чувствам вдъхновен и мотивиран. Вярвам, че основно за полезната храна е да бъде прясно приготвена и с качествени продукти,  така всяко ястие може да бъде сготвено по здравословен начин.

Ето какво е мнението на експерта в кухнята за работата извън столицата.

В професионално отношение не правя разлика дали съм в столицата или в провинцията. Нямате нужда от сребърни прибори, за да ядете вкусна храна!”.

“Обожавам да приготвям дивеч и меса които изискват зреене в марината. Генетичната ми заложба са българските традиции, дух и култура за това много обичам да приготвям забравени български рецепти!”, допълва готвачът.

Запознайте се с актуалните оферти на хотела в Сапарева баня ТУК.

Сподели публикацията