Проф. д-р Светослав Живков Георгиев, д.м.

Варна. Председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм д-р Сийка Кацарова проведе работна среща с проф. д-р Светослав Георгиев, д.м. – ректор на Медицинския университет във Варна.

„Основният проблем, по който ще работим и ще търсим решение, е необходимостта от повече места за студенти по медицина и най-вече в специалността „Физикална медицина и рехабилитация”, няма достатъчно доктори, които да покрият нуждите на здравния туризъм и потребността, която имат медицинските центрове в курортите ни“, каза по време на срещата д-р Кацарова, която поздрави лично проф. Георгиев за избора му за ректор на университета и му пожела успешен мандат.

Тя припомни, че между Български съюз по балнеология и СПА туризъм и МУ-Варна има подписан меморандум за сътрудничество. „В лицето на Медицинския университет във Варна имаме ключов партньор и професионалисти, които със своята експертиза са необходими и значими за развитието на здравния туризъм и на дейността на членовете ни, както и за създаване на кадри, които да градят кариера чрез туризма в страната ни. През последните години членовете на BUBSPA инвестираха огромни средства за съвременната визия на обектите си, създадоха много работни места и целогодишен качествен продукт. Вярваме, че с обединени усилия, ще успеем да защитим пред министрите на образованието и на здравеопазването искането си за повече места за медици в план-приема през следващите години предвид потребността, която има туристическата индустрия“, посочи още председателят на СПА организацията.

Сподели публикацията