Баня, Разлог. „Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година да стане лято и цял живот, за да бъдат щастливи…“. Това е диагнозата на италианския писател Умберто Еко за вечно бързащия човек на XXI век, опънал до скъсване съдбовната си връзка с природата. Но днес вече има места, които отново ни връщат към природата, вдъхновяват ни и внасят красота в ежедневието. Това са малки оазиси, където простичката радост от това да се събуждаш рано сутрин, извира всеки ден. И с първите слънчеви лъчи кръвта започва да пулсира във вените с ритъма на вечния ни стремеж към хармония и съвършенство.

5-звездното хотелско бижу Grand Hotel Therme, намиращо се в село Баня край Разлог, е едно такова място. Комплексът посрещна първите си гости едва преди 6 месеца, но за това кратко време се превърна в безапелационен лидер и предпочитана СПА дестинация на българския и европейски пазар.
Новият спа хотел умело съчетава концепциите за релакс, лечение и бизнес, предлагайки на своите гости автентични преживявания, СПА, комфорт и модерна кухня.
Grand Hotel Therme включва 160 хотелски стаи, които са стилно обзаведени. Настаняването и изхранването е на база All-inclusive. Гостите получават най-желаните и актуални услуги, които са част от продукта на балнео и СПА курортите по света.

Сърцето на Grand Hotel Therme бие с ритъма на СПА центъра Pulse Therme, а това място е създадено за релаксиращо бягство от натовареното ежедневие на гостите. Това ще бъде най-големият СПА център в България след завършването на последния трети етап, като ще предлага на посетителите уникална възможност за активна почивка и термални изживявания в басейните с минерална вода.

СПА центърът с огромни зони на открито и закрито е насочен не само към туристите, които са настанени в хотелския комплекс, но и към външните посетители. Изградени са 5 акватонични басейна, които се захранват с минерална вода от собствен термален източник в с. Баня. Скоро ще бъде отворен и 50-метров външен басейн за максимално удобство на гостите през лятото. Величествена гледка към Пирин планина и зеленото вътрешно парково пространство се разкрива от СПА комплекса, който е разположен върху няколкостотин метра по протежението на река Конешница.

Туристите могат да се наслаждават на живописната природа и от огромните прозорци в сауните и парните бани. На разположение на гостите е и външна Lounge area.
Grand Hotel Therme предлага вътрешен Vitality pool, чиято вода е 38 градуса; вътрешен шоков басейн; външен Adults Only басейн; 2 външни Vitality pool с 38 градусова вода, а скоро и външен детски басейн. Любимо място за посетителите е термалната зона с Лакониум – древноспартанска баня за къпане.

Векове наред са всеизвестни и признати качествата и лечебната сила на минералната вода в района. Всичко това е възможно по всяко време на годината, независимо от метеорологичните условия и капризите на сезона. Лечебната сила, с която минералната вода разполага, помага за различни видове заболявания. Освен за физическото, минералната вода помага и за психическото благосъстояние на човешкия ум. Действа като профилактика за високото кръвно налягане.
В комплекса са изградени 3 обособени сгради с ваканционни апартаменти и 19 двуетажни къщи, от които над 80% вече са продадени. Всички съоръжения са с прекрасна гледка към вътрешното пространство на ваканционното селище и планината.
Мащабният проект се реализира поетапно, като вече започна изграждането и на последната трета фаза на комплекса на площ от 65 декара. След завършването й Grand Hotel Therme ще разполага с Fun park, който ще включва огромен въжен парк и ще предлага незабравими развлечения за малки и големи.

Хотелът е заобиколен от живописната природа на Пирин, както и на намиращите се близо Рила и Родопите. Това дава редица възможности за разнообразна ваканция с излети и разходки на чист въздух с велосипеди и коне, които се отглеждат на място. Конната езда е достъпна както за професионалисти, така и за начинаещи, които искат да си подарят едно ново и интересно преживяване. За приключенците, които са любители на високите скорости, са офроуд разходките с АТВ.

През зимните месеци Grand Hotel Therme осигурява и ски оборудване на своите гости. Това позволява те да направят чудесна комбинация от почивка в топлите басейни с минерална вода след натоварен ски ден на най-добрите писти у нас, намиращи се непосредствено близо – в района на Банско и Пирин планина.


Pulse е огромен и модерно оборудван фитнес, който е истинска привилегия за гостите на Grand Hotel Therme, които ценят своите тела и желаят да направят своята качествена и ежедневна здравословна доза физическа активност.
Фитнесът е безпрецедентен по своите размери и оборудване. Предлагат се персонални тренировки с всепризнатите топ инструктори на фитнесите Pulse. Уникалната атмосфера и желанието на домакините да предложат най-доброто вече донесе и изключително позитивни отзиви от посетителите и клубните членове на Pulse за цялостното изживяване в хотела и възможностите за активности във фитнеса към него, а клубните членове имат възможност да се възползват и от преференциални цени за настаняване.

Високи оценки получават и майсторите готвачи, които превръщат всяко ястие в кулинарен шедьовър. В менюто на основния ресторант е включено най-доброто от местната и европейската кухня, а магичните комбинации от вкус, качество и аромат впечатляват и най-изтънченото небце в A-La-Carte ресторанта на хотела. Авторски коктейли и богата винена листа в баровете допълват изживяването в комплекса, където всичко е създадено с много вкус и с грижа за хората.
Хотелът предлага няколко различни типа ресторанти за всякакви вкусове и хранителни режими, както и ястия, приготвени на място с чисти и пресни храни от местните ферми. Grand Hotel Therme изкушава своите гости с морските специалитети и богата ол инклузивна концепция за изхранване.

В основата на новата и вече желана 5-звездна дестинация на здравето е инвеститорът Паскал Дойчев – предприемач, който през последните две десетилетия в най-новата бизнес история на България, натрупа огромен опит в сферите на строителството, услугите и туризма. Основател и собственик е и на най-голямата фитнес верига в България Pulse, която успешно развива.
Grand Hotel Therme е част от веригата Grand Hotels, включваща още Grand Hotel Bansko, Grand Hotel Sveti Vlas и Emirates Residence в София. Грижата за гостите и усъвършенстването на продукта – това e мисията, която обединява армията от професионалисти, работеща ежедневно за комфорта, сигурността и спокойствието на своите посетители.

„Концепцията на комплекса е природосъобразен живот в планински апартаменти с всички екстри, създадени за комфорта на посетителите – СПА център с парна баня, сауна и масажи, басейн с минерална вода, голям фитнес център, отново от веригата Pulse, ресторант със здравословна кухня, възможност за излети и организирани преходи в планината. Несравнимо място с чиста енергия, организирано да бъде извор на един комфортен, активен и прекрасен живот“, споделя инвеститорът Паскал Дойчев, който днес признава, че реализираният проект в село Баня е една от мечтите му за дестинация на здравето, която е отлична комбинация от движение чрез спорт и природните дадености на региона.
Районът на село Баня е живо доказателство за това, колко отдавна човекът е открил лечебната сила на минералната вода и е започнал да я използва. И днес на територията на селото има десетки извори, чрез които природата продължава щедро да ни предоставя това свое богатство.

И ако запазената турска баня е сред ценните исторически паметници на село Баня, то Grand Hotel Therme е сред съвременните му символи. Хотелът и модерният термален комплекс към него – Pulse Therme, са оазис, където можете да си подарите лечебната сила на термалната вода чрез най-модерните практики в областта на СПА и уелнес процедурите. Оазис на ума, тялото и духа, гарантиращ незабравими моменти. Моменти, които трябва да преживеете и ще поставят началото на вашата нова и елегантна СПА история.

Днес дестинацията и възможностите на Grand Hotel Therme позволяват на туристите да получат качествена ваканция по всяко време на годината. В хотела всяка ваканция е грижа за здравето чрез естествени природни богатства.
Голямо предимство за хотелския комплекс, който е очарователна съвкупност от традиции, история, новаторство и модерни решения, е удобният достъп. Новите участъци на магистрала „Струма“ позволяват на туристите от цялата страна и от съседните държави да стигнат до разложкото село Баня бързо и комфортно. Любителите на СПА ваканциите вече знаят, че всички пътища не водят до Рим, а до Grand Hotel Therme.

Grand Hotel Therme

  • book.Therme@grandhotel.bg
  • marketing.therme@grandhotel.bg
  • телефон за връзка 0800 20 201
Сподели публикацията