София. България ще представи възможностите си за балнео и СПА туризъм на 87-ия международен Солунски панаир. Световният форум в Гърция ще се проведе от 9 до 17 септември, а България ще бъде страна-почетен гост.

Националното ни участие е организирано от Министерство на икономиката и индустрията. Организаторите предвиждат широк кръг от икономически сфери, които ще бъдат представени в международното изложение, като: кръгова икономика, туризъм, автомобилостроене и електромобилност, дигитални технологии, гастрономия и здравословно хранене, мебелна промишленост и др.

Българският съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA) ще запознае посетителите и представители на световни бизнес гиганти с възможностите на страната ни в областта на балнео, СПА и Медикъл/СПА туризма.

Thessaloniki International Fair се организира ежегодно от 1926 г. насам. Участие в изложението през 2022 г. са взели над 1500 изложители от 19 страни, включително ОАЕ, САЩ, Люксембург, Бангладеш, Виетнам, Индонезия, Украйна, Босна и Херцеговина, Армения, Иран, Италия, Полша, Сърбия, Кипър, Грузия, Румъния, Индия, Непал и Египет. 343 фирми са присъствали на събитието под егидата на Съюза на гръцките камари и 46 камари от цял свят. Посетителите са били над 212 363 специалисти и търговци. Изложението протича с богата съпътстваща програма.

Организаторите на Thessaloniki International Fair 2023 предоставят възможност на България като почетен гост да определи програмата на един от дните на съпътстващия форум, който ще се проведе по време на 87-то издание на панаира.

Сподели публикацията