Виена. При изключителен интерес от страна на австрийските професионалисти в туризма, с подкрепата и под патронажа на Министерство на туризма, България бе представена за втори път във Виена като целогодишна дестинация за качествен здравен туризъм.

BGTOURISM.BG във ViberСъбитието се състоя в рамките на най-голямото международно туристическо изложение в Австрия FERIEN.

Презентация на страната ни направи посланикът на Български съюз по балнеология и СПА туризъм д-р Меглена Плугчиева, която акцентира върху богатата палитра от възможности за грижа за здравето, благодарение на природното ни богатство – минерални извори, благоприятен климат, лечебна кал и др.
С увлекателен разказ разходи австрийските гости по всички региони на България с конкретика за най-добрите обекти, предоставящи висококачествена Медикъл/СПА и СПА услуга.
Д-р Даниела Стоева показа България, като страната на трите W – Wellness/Wein/Weltkulturerbe – Уелнес/Вино/Световно наследство, разкривайки културно-историческите ни забележителности, регионите, в които се произвежда най-доброто българско вино и съчетанието на здравния с културно-историческия и винен туризъм за предотсавянето на незабравимо преживяване на чуждестранния турист.


И двете презентации бяха високо оценени от гостите, които изгледаха с интерес и видеото, представящо всички членове на Български съюз по балнеология и СПА туризъм.


“Благодарим на членовете на Съюза, които бяха с нас: к.к. Албена, к.к. Слънчев Ден, Грифид Хотели (к.к. Златни пясъци), Терма Еко Вилидж (Кранево), СПА хотел Сейнт Джордж (Поморие) и Медикъл/СПА хотел Петте елемента (Сапарева баня). В B2B разговори след събитието, инвеститорите и мениджърите на българските обекти представиха най-актуалните си здравни програми.
Участието на Български съюз по балнеология и СПА туризъм продължава на българския щанд до края на изложението Ferien”, споделиха от браншовата организация след презентацията на страната ни във Виена.

Сподели публикацията