Виена/Албена. Водещи застрахователни компании в Австрия сключиха договор с първите два хотела в Албена, които ще предложат здравословни програми с уелнес почивки за поддържане на добра форма и активност на австрийските застраховани граждани, съобщи за Bgtourism.bg Маргита Тодорова – директор „Маркетинг и продажби“ във ваканционното селище, която е на международното туристическо изложение Ferien в австрийската столица и провежда поредица от работни срещи с местни туроператори, застрахователи, съюзи на пенсионери и нови партньори с цел привличане на повече туристи от Австрия.

Застрахованите австрийски граждани ще почиват в хотелите „Фламинго Гранд Хотел и СПА“ и „Лагуна Гардън“. Хотелите се намират в централната част на курорта и в непосредствена близост до плажа. Припомняме ви, че Албена – комплекс с дългогодишни традиции и опит в областта на здравния туризъм, беше сред първите с директни договори с водещите здравноосигурителни каси в Германия, които бяха сключени м.г. Договорите позволяват на здравноосигурителната каса директно да заплати възстановяването и рехабилитацията на германски туристи у нас. До договорите с германските и австрийските партньори се стигна след задълбочен одит, в рамките на който от „Албена“ АД доказаха, че могат да предложат услуга, покриваща най-високите стандарти за качество.

Припомняме ви, че туристи от Германия могат да ползват рекреативни услуги в България благодарение на включването на страната ни в официалния списък на държави, с които Асоциацията на германските здравни каси признава разходите за рехабилитация и възстановяване и у нас. Приносът страната да пробие на германския и австрийски пазар има Български съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA), Германо-Българската индустриално търговска камара, а през последните месеци сериозен пробив на австрийски пазар направи Меглена Плугчиева, която беше привлечена да бъде посланик на BUBSPA.

Сподели публикацията