Варна. Ние по нищо не отстъпваме на най-добрите образци в хотелиерството и ресторантьорството, след като през последните години в България бяха направени огромни инвестиции. Това заяви Людмила Ненкова – съпредседател на Варненската туристическа камара, по време на Черноморски форум за туризъм и хотели Hospitality & Tourism Summit 2024 във Варна.

Тя посочи, че туристите ще дойдат в страната ни заради изживявания, а не да спят в прекрасни хотели и да ядат хубава храна – това могат да намерят в по-близките си дестинации. Ненкова, която дълги години е била директор на ваканционен клуб „Ривиера“, акцентира на балнеотуризма и на конферентния туризъм като най-важните и реалистични направления, с които страната ни целогодишно може да привлича туристи.

„Балнеотуризмът вече има много добри условия на много места в курортите ни. В Албена, Св.св. Константин и Елена и Златни пясъци се създадоха чудесни хотели и СПА центрове с добро обслужване. Изключителен пробив е договорът ни с германската здравна каса. Подписването е първата стъпка, но този процес трябва да се подпомогне със сериозна маркетингова стратегия“, каза Ненкова.

Снежана Апостолова, зам.-кмет на Варна: Възобновяваме работата на Консултативния съвет по въпросите на туризма

Тя поздрави министър Динкова за прагматичния й, реален и действащ подход с представителите на бизнеса.

Министър Динкова: Програмата за реклама на Черноморските общини ще бъде разширена и продължена

Людмила Ненкова е категорична, че личното отношение към гостите е ключът за повече туристи в България. „Ако искаме да имаме устойчиви и трайни успехи, ние преди всичко трябва да бъдем обединени – нещо, което често страда в нашата дейност. Все още сме твърде разединени във виждания, обсъждания и комуникация, в много неща“, сподели експертът.

Туроператорите отбелязват ръст от 70% на ранните записвания за летния сезон на туристи от Великобритания
Сподели публикацията