София. На 5 март 2024 г. (вторник) в германската столица Берлин Български съюз по балнеология и СПА туризъм ще представи официално България като дестинация за целогодишен здравен туризъм и възможностите за провеждане на профилактика и рехабилитация, средствата за които да бъдат възстановявани от германските здравни каси. Събитието се провежда под патронажа на Министерство на туризма на Република България и ще се състои по време на най-голямото международно туристическо изложение в света ITB Berlin.

35 туристически фирми и 9 общини ще представят България на ITB в Берлин

Официални гости на форума ще бъдат министърът на туризма Зарица Динкова, посланикът на България в Германия Н. Пр. Григор Порожанов и главният секретар на Европейската СПА Асоциация Чила Мезоси. Модератор ще бъде официалният представител на Български съюз по балнеология и СПА туризъм в Германия Кармен Щрук.

Пазар Германия е ключов за българския здравен туризъм, защото повече от 20 милиона души годишно използват възможностите за извънболнична профилактика в страната и чужбина, осигурена им от здравноосигурителните им застраховки. През 2019-а година Германската асоциация на здравноосигурителните каси включи България в списъка с държави, в които признава и възстановява разходите за профилактика и рехабилитация.
BUBSPA: Необходима е стратегия за развитието на София като дестинация за целогодишен здравен туризъм

Събитието на 5-и март в Берлин е част от програмата и последователната политика на Български съюз по балнеология и СПА туризъм за позициониране и ребрандиране на страната ни на пазар Германия като дестинация за целогодишен качествен здравен туризъм. За участие в него, в Берлин пристигат председателя на Съюза, главния секретар, членове на Управителния съвет, кметове на общини и инвеститорите на най-големите български Медикъл/СПА и СПА обекти, предоставящи висококачествена целогодишна здравна туристическа услуга.

Сподели публикацията