Андриан Димитров е изпълнителен директор на хотел „Алегра“ в Златни пясъци, съвременен комплекс, предлагащ отлични възможности за морска почивка в комбинация с модерни СПА процедури и балнеология. Туризмът по българското Черноморие премина през тежки периоди заради пандемията от коронавирус и войната в Украйна, но бизнесът показа устойчивост и способност да превръща преодолените трудности в нови възможности. Как морските ни курорти да бъдат още по-привлекателна дестинация, ето отговорите на Андриан Димитров.

– Всяка една година в туризма е ново предизвикателство. След пандемията от коронавирус идва кризата, предизвикана от войната в Украйна. С какво сезон 2023 в туризма е по-различен?
– Пандемията от коронавирус се отрази много тежко на целия туристически сектор, а след това избухването на военните действия в Украйна отвори ново сериозно предизвикателство пред екипа на „Алегра“. Ние работихме с корпоративен клиент от Русия и на базата на това партньорство хотелът беше ангажиран с гости от тази страна от април до ноември. Тази година излизаме на пазара по нов начин и това за нас е предизвикателство. Радваме се, че все повече хора научават за „Алегра“, посещават ни и се надяваме да станат наши редовни гости.

– Какви промени направи „Алегра“, за да отговори на предизвикателствата на новата ситуация?
– Работим с туроператори, имаме нов сайт и възможност за директни резервации. Уверени сме, че съпоставката между предлаганото високо качество и цените в хотела ще отговорят на изискванията и очакванията на нашите гости. Фоайето в „Алегра“ е обновено и освежено. Това е едно чудесно място за релакс, срещи и разговори в комфортна и спокойна обстановка. Част от стаите също са напълно реновирани.
– Туризмът по Черноморието беше атакуван с фалшиви новини за чистотата на морската вода, за безопасността… Доколко това се отрази на бизнеса?
– За съжаление тази пропаганда се отразява негативно на туризма, но има начини да се противодейства на фалшивите новини. Необходимо е всички ние, които сме свързани с туризма по Черноморието, да даваме вярна и точна информация за условията, които се предлагат при нас. Истината трябва да бъде казвана ясно, точно и категорично. С неоспорими факти. А тези факти са, че водата в Черно море е чиста и изключително полезна за здравето. Особено в съчетание с топлото слънце и всички останали възможности за пълноценна почивка, които се предлагат в нашите морски курорти.
– Туристите, които посещават българското Черноморие, оценяват високо хубавите плажове с топъл златист пясък. Това е едно от големите ни национални богатства, дар от природата. Добре ли го рекламираме?
– Наистина, за разлика от други страни, които са наши конкуренти в морския туризъм, България има привилегията да се радва на прекрасни и чисти пясъчни плажове, на много места в чужбина те са каменисти или с черупки от миди. Добре е да използваме този наш безценен природен дар разумно. И да направим така, че още повече хора да опознават красотата на нашата прекрасна морска ивица.
Интервюто взе Кристиан ИВАНОВ

Запознайте се с възможностите за ваканция в хотел „Алегра“ в Златни пясъци

Сподели публикацията