Пампорово. На официална гала вечеря, която се проведе в хотел „Орловец“ в Пампорово, бяха обявени носителите на годишните награди на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA). Ежегодният конкурс, който е част от програмата на конгреса, традиционно отличава най-добрите в индустрията. Престижните награди бяха връчени в осем отделни категории, което специално жури утвърди.

Отличието за най-добра Медикъл/СПА концепция получи Sevtopolis Medical&SPA hotel. За втора поредна година наградата за „Най-добър морски СПА хотел“ беше присъдена на Casa di Fiore Medical&SPA hotel, а за най-добър градски СПА хотел беше признат хотел Петте елемента в Сапарева баня.

Планинският СПА хотел на годината е СПА комплекс Катарино. Най-добър Медикъл/СПА хотел на България за 2023 г. е хотел Палас в Слънчев ден. Екипът на Therma SPA&SPORT Complex беше удостоен с отличието „Най-добър СПА мениджмънт“.

Сийка Кацарова: Българите трябва да ползват здравните си осигуровки не само когато са болни, но и за превенция

Курортът „Св. св. Константин и Елена“ получи награда „Най-иновативна Медикъл/СПА дестинация“, а Kings Valley Medical & Spa беше признат, че има най-добра СПА концепция през тази година.

Членовете на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм бяха приятно изненадани от организацията и домакините от община Чепеларе с възпоменателни златни медали по случай 10-годишното юбилейно издание на конгреса, които бяха изработени от Монетен двор. Сред специалните гости на празничната вечер беше Белчо Горанов – генерален секретар на Българския олимпийски комитет, който отличи д-р Сийка Кацарова – председател на BUBSPA, Тиери Дебюа – председател на Европейската СПА асоциация и на Френската СПА асоциация (ЕСПА), както и Чила Мезоси – генерален секретар на ЕСПА.

Ирена Георгиева в Пампорово: СПА туризмът отчита 12% ръст

Белчо Горанов от БОК удостои Тиери Дебюа от ЕСПА с почетен медал на олимпийската ни организация

Късметът в празничната вечер се усмихна на ваканционно селище Терма вилидж, чийто представител спечели 20 възглавници от томболата на Magniflex. За доброто настроение на гала вечерята се погрижи трио „Шоу тайм“.

Мариян Беляков: Пампорово ще се развива като целогодишен курорт, ще търсим минерална вода

Конгресът в Пампорово се проведе на много високо ниво и завърши с ясни послания, които са в подкрепа за развитие на балнео и СПА туризма, както и на българските общини, които искат да развиват този вид туризъм. Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев и екипа му предложиха на своите гости богата културна програма, която разкри гостоприемството и традициите на прекрасния край в Родопите. Конгресът на Европейската СПА асоциация ще се проведе в началото на октомври в Карлови Вари.

Сподели публикацията