София. Необходимо е разработване на стратегия за развитието на София като дестинация за целогодишен здравен туризъм, споделиха от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм по време на бизнес закуската с кмета на Столична община – Васил Терзиев, която Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) организира за своите членове.
От национално представената браншова организация в събитието се включиха д-р Сийка Кацарова – председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA) и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация (ЕSPA), и Живко Иванов – зам.-председател на BUBSPA. Двамата поставиха във фокуса на вниманието на кмета въпросите, които са свързани и с неефективното към момента оползотворяване на минералното богатство на столицата.
В срещата се включи и Никола Барбутов, заместник-кмет в направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“. Събитието бе открито от д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, и Соня Миклай, която ще поеме поста главен управител на ГБИТК от 1 март 2024 г.
Кметът Терзиев засегна различни аспекти от своята дейност и посочи настоящи предизвикателства. В бизнес закуската се включиха над 60 представители на фирми членове, които имаха възможност да дискутират по актуални икономически, политически и социални теми, както и да отправят своите въпроси в рамките на дикусията, модерирана от г-жа Миклай. Обсъдени бяха и теми, отнасящи се до дигитализация, инфраструктура, сигурност, туризъм и др.
Снимки Български съюз по балнеология и СПА туризъм и Германо-Българската индустриално-търговска камара
Сподели публикацията