Баден. Делегация на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, водена от председателя д-р Сийка Кацарова посети австрийския СПА курорт Баден. Посещението бе по покана на кмета Щефан Сирушек, който е и президент на Австрийската СПА Асоциация. На срещата с г-н Сирушек присъстваха още главният секретар на Европейската СПА асоциация г-жа Чила Мезоси, кметът на община Чепеларе г-н Боран Хаджиев, д-р Меглена Плугчиева – посланик на каузата на Съюза и членове на BUBSPA.

Темата на срещата бе сътрудничеството между двете държави в областта на здравния туризъм и обмяна на добри практики между Български съюз по балнеология и СПА туризъм и Австрийската СПА Асоциация.
По време на визитата, гостите от България се запознаха с историята и забележителностите на най-известния здравен курорт в Австрия, показани им лично от директорът на туризма в Баден г-н Клаус Лоренц.
Баден се намира само на 28 километра от австрийската столица Виена и е притегателен център със своите 14 минерални извора.
През м. юли 2021 г. курортът е добавен към списъка на ЮНЕСКО за световно наследство като част от The Great Spa Towns of Europe.

Сподели публикацията