Чепеларе. 10-ият юбилеен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който се проведе в община Чепеларе, беше съчетан с една по-голяма мисия – дългогодишната ангажираност на Медикъл/СПА и СПА сектора към растеж, иновация, опазване на околната среда и създаване на устойчиво бъдеще.

Благодарение на подкрепата на кмета на община Чепеларе г-н Боран Хаджиев, професионалистите в туристическата индустрия изразиха зелената мисия на здравния туризъм на практика, засаждайки „Градината на BUBSPA“ с над 30 японски вишни в два района на планинското градче Чепеларе – ще украсят алеите зад Паметника на Капитан Петко Войвода и до хотел „Родопски дом“ в Чепеларе.

По този начин участниците в конгреса облагородиха и разкрасиха община Чепеларе – зеленото сърце на България, превръщайки я в още по-зелена и атрактивна целогодишна туристическа  дестинация.

Надеждата е дръвчетата с красивите розови цветове да се превърнат с притегателна атракция през пролетта за туристи от страната и чужбина. Инициативата бе подкрепена от членове и партньори на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Културната програмата, подготвена за представителите на туристическия бизнес в България – членове на Българския съюз по балнеология и СПА и официалните гости включи още посещение на връх Снежанка – Пампорово, посещение на Национална астрономическа обсерватория Рожен и посещение на село Проглед, където гостите бяха посрещнати от Кметския наместник Иван Анастасов с традиционни родопски специалитети. Гостите посетиха  „Куцинската къща“, къща „Гора“ и църквата „Св. Пантaлеймон“ в селото, а прочутото гостоприемство на родопчани остави траен емоционален белег у тях, приятни спомени и желание да посещават община Чепеларе често и занапред.

Сподели публикацията