Снимки Кристиан Иванов

Кристиан ИВАНОВ
В един от онези мигове, които бележат историята за години напред, бащата на българската археология Карел Шкорпил се навежда, грабва шепа пясък от брега в местността „Узун кум“, където днес е курортът „Златни пясъци“, и казва: „Вижте колко чист и жълт е пясъкът. Та това е златен пясък!“ Годината е 1924. Шкорпил води със себе си комисия, начело с кмета на Варна Петър Стоянов, която трябва да реши дали плажът е подходящ за настаняване на летовници. Още на другия ден група моряци разчиства неголям район край морето и там разпъват палатките си туристи от Плевен. Те едва ли подозират, че са първите гости на бъдещ голям ваканционен комплекс, в който хиляди хора от цял свят ще изживяват своята собствена морска мечта. „Един ден тук ще бъде един от най-привлекателните кътове за почивка не само на български, но и на чуждестранни летовници“, казва визионерът Карел Шкорпил. Човекът, записал името си в аналите и като основател на Варненското археологическо дружество, се оказва прав.

Почти 100 години по-късно „Златни пясъци“ продължава да бъде зелен оазис с красиви плажове и топло море. Но днес пред варненския курорт стои нова вълнуваща перспектива. Възможност, която ще позволи на курорта да предложи на своите гости още от най-ценния дар – здравето. Прекрасните природни дадености в „Златни пясъци“ дават чудесна възможност за развитие на СПА и балнеотуризъм от най-висока класа. Това вдъхновява екипа на хотел „Алегра“ да прави смели крачки в тази посока.

Хотел „Алегра“ се намира на 350 метра от морския плаж

„Развитие на туризъм, в който морето среща най-съвременните постижения в областта на балнеологията. Модерна СПА зона и ол инклузив преживяване, което позволява на нашите гости да не мислят за нищо друго, освен за своята пълноценна ваканция. Така виждаме бъдещето на нашия хотел в КК „Златни пясъци“ и можем да го предложим още сега.“ – с тези думи изпълнителният директор на „Алегра“ Андриан Димитров разкрива концепцията на комплекса, разположен само на 350 метра от плажната ивица.

Андриан Димитров

Хотелът разполага с електрическо шатъл-влакче, което води туристите до брега и обратно, осигурявайки и панорамна разходка по улиците на „Златни пясъци“. Мнозина от гостите на „Алегра“ избират да започнат деня си със закуска в ресторанта и плаж на морето. Обядът предлага изобилие от вкусна храна и напитки, преди освежаващата почивка в прохладната стая. Следобедните часове и топлите вечери са приятни на открития басейн, където за настроението на деца и възрастни е предвидена забавна анимация.

Андриан Димитров: В Златни пясъци предлагаме отлични възможности за морска почивка в комбинация с модерни СПА процедури и балнеология

Външният басейн на „Алегра“ предлага прохлада и много приятни емоции

СПА зоната, масажите и балнеологичните процедури са добра идея по всяко време в „Алегра“. Ползването на инфрачервена сауна, арома стая за релакс, солна стая и фитнес секция е включено в ол инклузив пакета. Но това далеч не е всичко (още за СПА екстрите, балнеологията и масажите – виж след публикацията).

Екипът на „Алегра“ се стреми да превърне вниманието към всеки детайл в една от запазените марки на целия комплекс. Зелените площи край хотела са отлично поддържани и носят приятна прохлада през топлите летни дни. Кислородът, отделян от хвощовите насаждения, доказано е много полезен за хора с хронични заболявания на дихателните пътища и укрепва здравето.


Зеленото, цветът на спокойствието, преобладава в интериора на „Алегра“ и се усеща във фоайето на хотела, което е обновено и освежено. Това е едно чудесно място за релакс, срещи и разговори в комфортна обстановка. Част от стаите също са напълно реновирани.

Обстановката в стаите и в ресторанта е приятна, а храната отлично приготвена

„Чувствам се щастлив и удовлетворен, като част от екипа на „Алегра“, когато виждам в очите на нашите гости радост и благодарност за хубавите преживявания – казва Андриан Димитров. – „Вярвам, че сме поели по пътя, който ще ни води в правилната посока.“

Обучение в Тайланд за масажистите

Менюто с масажи в „Алегра“ е наистина впечатляващо, а персонала е подготвен на световно ниво. „Държим да предложим на нашите гости най-доброто и изпращаме наши масажисти на специален курс в Тайланд, за да усвоят тънкостите на азиатската техника“, разкрива Андриан Димитров.
В „Алегра“ туристите могат да се насладят на лечебен масаж, класически масаж, масаж с топла ароматна свещ, релакс антистрес, детоксикиращ меден масаж. Списъкът с изкушения продължава с традиционен хавайски масаж, масаж с топли вулканични камъни, спортен масаж, биоенергиен масаж, китайски масаж, хамам масаж, „шоколадова наслада“, антицелулитен масаж, рефлексотерапия.

Зона на здравето е перла на комплекса

СПА зоната на „Алегра“ е гордост за целия комплекс. На разположение са перлени вани, вана за двама, тангентор за подводен масаж, финландска сауна, инфрачервена сауна, руска баня и шоково ведро. Класическа парна баня, турска баня, душ виши също са част от екстрите на хотел „Алегра“.

България – европейска балнео и СПА дестинация, с богато наследство и бъдеще

Зоната на здравето в „Алегра“ включва и балнеология. Гостите на комплекса могат да се възползват от магнитотерапия, електролечение, пресотерапия, ултразвук, лугалечение, криотерапия, кислороден апарат за профилактика и лечение на горни дихателни пътища
Във Фитнес секцията има шведска стена, кардио зона, велоергометър, кростренажор, бягаща пътека, универсален гладиатор. Лежанка, гири, топки, въжета, дъмбели, постелки за йога са на разположение на спортуващите.

Сподели публикацията