Чила Мезоси - генерален секретар на ЕСПА отличи български курорт на световен форум в Андора

Андора. „Пампорово“ АД участва в XII издание на World Congress on Snow, Mountain and Wellness Tourism, което се проведе от 20 до 22 март 2024 година в Андора ла Веля, научи Bgtourism.bg от Александра Цанкова – специалист „Здравен и медицински туризъм“ в дружеството. Събитието събра специалисти от целия свят, за да обсъдят последните тенденции и предизвикателства в медикъл и уелнес сегмента в туристическия бранш.

Под мотото „Mountainlikers: Sustainability and Wellness, The Keys To Mountain Tourism” , конгресът се фокусираше върху значението на опазването на околната среда и подобряването на здравето и благополучието на посетителите и местните общности.

Пампорово бе дадено за пример в областта на здравния туризъм и иновациите по време на презентацията на генералния секретар на Европейската СПА асоциация Чила Мезоси. Един от акцентите бе концепцията на новоизграждащия се балнео център с минерална вода в близост до Пампорово.

Конгресът предостави възможност за споделяне на познания и опит, както и за сътрудничество за разработването на стратегии за устойчиво развитие на снежния, планинския и здравния туризъм. Този форум представлява важен етап за развитието на туризма и укрепването на сътрудничеството в сектора.

Сподели публикацията