София/Виена. На 15 март 2024 г. (петък) в австрийската столица Виена, Български съюз по балнеология и СПА туризъм ще представи актуалните програми в областта на здравния туризъм и България като дестинация за здравен туризъм (с фокус Медикъл/СПА и уелнес) пред професионална австрийска публика, съобщиха от браншовата организация.
Събитието е второ по рода си в рамките само на половин година и се провежда с подкрепата на Министерство на туризма на Република България и със съдействието на посолството на България в Австрия в рамките на най-голямото австрийско туристическо изложение Ferien (14-17 март 2024 г.), на което България участва с информационен щанд.
По време на официалното представяне д-р Меглена Плугчиева – посланик на Български съюз по балнеология и СПА туризъм ще презентира възможностите на страната ни за висококачествен здравен туризъм, а д-р Даниела Стоева – управител на „Тандем Травел“ ще акцентира на България, като страната на трите “W” – Wellness/Wein/Weltkulturerbe – Уелнес/Вино/Световно наследство. За участие в събитието и достойното представяне на страната ни, във Виена пристигат инвеститорите на най-големите български Медикъл/СПА и СПА обекти, предоставящи висококачествена целогодишна здравна туристическа услуга.
Пазар Австрия е вторият проект на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, с който организацията продължава последователната си политика по позициониране на страната ни като дестинация за целогодишен качествен здравен туризъм на международния пазар, след като Германската асоциация на здравноосигурителните каси първа включи България в списъка с държави, в които признава и възстановява разходите за рехабилитация.
След успешното представяне през м. ноември м.г., вече са налице първите договори между български Медикъл/СПА хотели и австрийски здравно-застрахователни фондове!
Сподели публикацията