Павел Баня. Sevtopolis Medical & SPA Hotel е носител на наградата „Най-добра МЕДИКЪЛ/СПА концепция за 2023 г.“. Отличието беше присъдено на специална церемония на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм в Пампорово.

„Този пореден успех е резултат от непрекъснатия стремеж и ангажимент на екипа ни към иновации и отлично обслужване на нашите гости.
Наградата е вдъхновение да продължаваме да предоставяме услуги на най-високо ниво и да развиваме уникални концепции и програми. Благодарим на Български съюз по балнеология и СПА туризъм за признанието и на всички наши гости, които ни вдъхновяват с вярата си в нас!“, съобщиха от хотела в своята фейсбук страница.

Севтополис Медикал & СПА Хотел е 5-звезден хотел в град Павел баня. Разположен е в сърцето на Розовата долина и много близо до древния тракийски град Севтополис, чието име носи. Отваря врати за своите първи гости през 2010 година.

Концепцията на хотела се базира на идеята за Well-Being хотел и Медицински Център с холистичен подход, фокусиран върху:

  • 4-те системи на човека: физическа, ментална, емоционална и духовна
  • Неинвазивна медицина
  • Използване на природните ресурси
  • Сграда с динамичен баланс
  • Интегриране на седемте потока на живи места: въздух, светлина, вода, енергия, звук, материя и oбитатели.

В Севтополис Медикал & СПА Хотел вярват, че здравето е огледало на живота – лекуват не просто човека, а ЖИВОТА му.

Севтополис Медикал & СПА Хотел е заобиколен от красив собствен парк от 10 дка с богата растителност и хармонична градина.

На разположение на гостите са 58 стаи и 4 апартамента – светли, просторни, шумоизолирани, с биофилен дизайн и прекрасна гледка към Стара планина и Средна гора.

Българският съюз по балнеология и СПА туризъм връчи годишните си награди

В Медицински център функционират 2 лекарски кабинета, 12 кабинета за физиотерапия, 6 кабинета за хидротерпия и луготерапия, 1 кабинет за подводна екстензия; Кинезитерапевтична зала, кабинет за КАН терапия. Извършват се над 50 медицински процедури.

Разработени са лечебни пакети – Оптимум, Премиум, Имунитет, Леки крака, Разширени вени и пакети с фокус външен вид и тонус – Антицелулит и Burnout.  Програма “Възстановяване и рехабилитация след Коронавирусна инфекция” спечели наградата на ESPA за „Иновации за здраве и СПА“ през 2021 година.

В Медицинския център на Севтополис Медикал & Спа Хотел се прилагат комплексно процедури от сектори Хидротерапия, Кинезитерапия, Физиотерапия и Луготерапия , съчетават се  с релаксиращи терапии и подпомогнати от лековитите свойства на минерална вода, служат за лечение и профилактика на опорно-двигателен апарат и периферна нервна система. Специализираният екип извършва детайлна диагностика и изготвя персонален лечебен план.

Сийка Кацарова: Българите трябва да ползват здравните си осигуровки не само когато са болни, но и за превенция

Тук функционират и кабинети за лечебни масажи, алтернативна медицина, неконвенционална рехабилитация, термална зона. В Медицинския център работят 21 висококвалифицирани професионалисти – лекари-специалисти в областта на физикалната медицина и неврология, квалифицирани хидротерапевти, кинезитерапевти и рехабилитатори. Оборудван е с най-модерна технологична апаратура.

СПА центърът е представен от вътрешен минерален басейн с температура 34-36 градуса,  външен минерален басейн с температура 27-28 градуса, джакузи , Кнайп пътека, парна баня , билкова сауна, финландска сауна, релакс зона, турска баня, 4 масажни и 1 козметичен кабинет. Извършват се над 40 СПА терапии за тяло и над 15 СПА терапии за лице, разработени са авторски ритуали с розово масло, розова вода и изцяло натурални продукти. На разположение на гостите на хотела е зала за функционална тренировка.

Хотелът е идеално място за съчетание на почивка и работа, благодарение на наличието на удобен кът за комфортно и светло работно място в стаите, както и в лоби бар. Програма „Well-being Office“  е създадена като ефективна комбинация между отдалечен офис, релакс и подобряване на тонуса и здравето. В хотела има детски кът, зона с интерактивни игри, билярдна маса, отдават се велосипеди под наем. Тук се организират тематични събития за празници и по различни поводи, изложби във фоайето на хотела, групови мероприятия и семинари. На разположение на гостите е конферентна зала.

Ресторант „Траките“ е основният ресторант в Севтополис Медикал & СПА Хотел и разполага със 115 места и лятна градина, дневни предложения и а-ла-карт меню. В зала Аква на ресторанта се предлага блок маса за закуска и вечеря. Гостите ни могат да посетят и външния басейн бар и вътрешния лоби бар.

Сподели публикацията