Виена. Посланикът на България в Австрия – Десислава Найденова-Господинова, посети щанда на страната ни на международното туристическо изложение Ferien във Виена и поздрави българските участници.


Ключово е присъствието на Меглена Плугчиева, която е на форума в качеството си на посланик на Български съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA).

През последната година BUBSPA и Меглена Плугчиева позиционираха България на австрийски пазар, откроявайки предимствата на дестинацията ни и възможностите за здравен туризъм на членовете на браншовата организация. За първи път представител на българска браншова организация получи официална покана да присъства на откриването на туристическото изложение

Делегацията ни получи историческа покана да се включи в откриващата пресконференция на изложението и на най-големия туроператор в света TUI – за първи път неправителствена браншова организация от България участва в събитието на най-високо ниво, а на нея членовете на BUBSPA насочиха вниманието към дестинацията ни с професионални въпроси.

На туристическото изложение във Виена интервюта за ServusTV дадоха Меглена Плугчиева, Маргита Тодорова („Албена“ АД) и Стефка Латева (ГРИФИД Хотели).

Първият ден предложи интензивни срещи и запознанства с нови туроператори с цел привличане на повече австрийски туристи в България. Програмата продължава с работни срещи със съюзи на пенсионерите, които ще разкрият нови възможности пред здравния ни туризъм с фокус Медикъл/СПА и уелнес.

Чудесна новина за българския туризъм! Австрийските застрахователи включиха хотелите на ГРИФИД в своите продукти за „Здраве и по-добро качество на живот“

На 15 март 2024 г. (петък) в австрийската столица Виена, Български съюз по балнеология и СПА туризъм ще представи актуалните програми в областта на здравния туризъм и България като дестинация за здравен туризъм (с фокус Медикъл/СПА и уелнес) пред професионална австрийска публика, съобщиха от браншовата организация.

Събитието е второ по рода си в рамките само на половин година и се провежда с подкрепата на Министерство на туризма на Република България и със съдействието на посолството на България в Австрия в рамките на най-голямото австрийско туристическо изложение Ferien (14-17 март 2024 г.), на което България участва с информационен щанд.
По време на официалното представяне д-р Меглена Плугчиева – посланик на Български съюз по балнеология и СПА туризъм ще презентира възможностите на страната ни за висококачествен здравен туризъм, а д-р Даниела Стоева – управител на „Тандем Травел“ ще акцентира на България, като страната на трите “W” – Wellness/Wein/Weltkulturerbe – Уелнес/Вино/Световно наследство. За участие в събитието и достойното представяне на страната ни, във Виена пристигат инвеститорите на най-големите български Медикъл/СПА и СПА обекти, предоставящи висококачествена целогодишна здравна туристическа услуга.

Пазар Австрия е вторият проект на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, с който организацията продължава последователната си политика по позициониране на страната ни като дестинация за целогодишен качествен здравен туризъм на международния пазар, след като Германската асоциация на здравноосигурителните каси първа включи България в списъка с държави, в които признава и възстановява разходите за рехабилитация.
След успешното представяне през м. ноември м.г., вече са налице първите договори между български Медикъл/СПА хотели и австрийски здравно-застрахователни фондове!

Сподели публикацията