с. Овощник/Казанлък. Kings Valley Medical & Spa грабна приза за „Най-добра СПА концепция за 2023 г.“ на Български съюз по балнеология и СПА туризъм. Годишните награди бяха връчени на гала вечеря в Пампорово.
„През последните 9 месеца успяхме да отбележим нова гореща точка на българската карта за спа и медицински туризъм и сме радостни за това признание, което оценява високо работата на целия ни екип. Вярваме, че здравето и благосъстоянието на тялото и ума са най-ценните съкровища и сме още по-мотивирани да предложим най-доброто за всеки от нашите гости“, съобщиха носителите на наградата в своята страница във фейсбук.

Kings’ Valley Medical & Spa Hotel е най-новият проект на НИКМИ АД и Sofia Hotels Management. Петзвездният хотел се намира в близост до гр. Казанлък в местността Казанлъшки минерални бани. Хотелът разполага с 266 стаи и апартаменти с несравними гледки към Долината на розите и близките планини. На територията на хотела функционират 8 ресторанти и барове с различни концепции, детски кът, зона за тийнейджъри, магазин и фризьорски салон. Със своите 12 мултифункционални зали конферентният центъра на  Kings’ Valley Medical & Spa Hotel е най-големият в Централна България.

Сийка Кацарова: Българите трябва да ползват здравните си осигуровки не само когато са болни, но и за превенция

В самото сърце на хотела се намира Kings’ Valley Medical & Spa Center с обща площ от 4000 м², който се захранва изцяло с минерална вода от изворите в Казанлъшки минерални бани. Изворът се характеризира като хипертермален, с гореща минерална вода (45°С), ph 84, с обща минерализация 0,502 g/l, съдържаща флуорни, хидрокарбонатни и натриеви йони. Минералната вода в Kings’ Valley Medical & Spa Hotel е подходяща за профилактика и балнео лечение при хронични дегенеративни ставни заболявания, ортопедични и травматологични заболявания, състояния на периферната нервна система, метаболитни заболявания, дерматологична патология и други.

Sevtopolis Medical & SPA Hotel е носител на наградата на BUBSPA за най-добра Медикъл/СПА концепция за 2023 г.

Центърът рaзполага с 8 минерални басейна на открито и закрито, хидромасажни басейни на закрито, финландска сауна, инфрачервена сауна, билкова сауна, ориенталски хамам, парна баня, солна стая, ледена стая, шоково ведро, тепидариум, две зони за релакс, вдъхновени от огъня и земята и два частни спа апартамента.

Славка Неделчева от „Терма вилидж“ получи наградата на BUBSPA за най-добър СПА мениджмънт

Сподели публикацията