Загреб. Правителството на Хърватия е предоставило 100 милиона евро за насърчаване и развитие на здравния туризъм. Информацията беше съобщена от държавния секретар на Министерството на туризма и спорта на Хърватия Йосип Павич, който участва в откриването на международната конференция за здравен туризъм в курорта Цриквеница.

Във форума участват близо 200 експерти от Хърватия и чужбина, като част от тях се включват или наблюдават събитието онлайн.

Конференцията подчерта дългогодишната репутация на адриатическите ваканционни курорти, датираща от края на 19 век. Беше казано, че здравният туризъм преживява възраждане и се превръща в движеща сила за развитието на Цриквенишката Ривиера през 21 век. Организатори на конференцията са Туристическият съвет на град Цриквеница и Клъстерът за здравен туризъм „Кварнер“, съобщава БТА.

Здравният туризъм има много дълга традиция по адриатическото крайбрежие и през последните години са положени систематични усилия той да се превърне в основен двигател на целогодишния хотелиерски и туристически бизнес, информира хърватската агенция ХИНА.

Сподели публикацията